Торонто нанесе най-голямата загуба на Бостън през сезона в НБА, след като срази Селтикс със 118:95. Поражението бе 5-о в 7 мача за Детелините, които пак навлязоха в лоша форма. 

„Трябва да сме по-единни и свързани като отбор. Това е проблемът от известно време“ заяви разочарован треньорът Брад Стивънс, чийто тим изпусна мача във втората четвърт, загубена с 13:36. 

Паскал Сиакам наниза 25 точки за Раптърс, а Кауай Ленърд добави 21, за да могат канадците да подобрят баланса си до 45-17 и да продължат преследването на лидера в Лигата Милуоки. 

Кайри Ървинг реализира едва 7 точки за Бостън, но така или иначе титулярите на тима играха твърде малко, след като двубоят рано се оказа извън възможностите на състъва. Торонто пък удължи победната си поредица у дома срещу Селтикс на 8 мача, като тя продължава почти 4 години. 

На Запад също имаше дерби, в което Денвър победи Оклахома Сити със 121:112. Никола Йокич поведе Нъгетс с 36 точки, 10 асистенции и 9 борби, за да може тимът да се подобри до 42-18 и да остане близо до лидера в конференцията Голдън Стейт. Тъндър пък се влошиха до 38-22 и вече трябва да се притесняват за третото си място. 

Гостите наваксаха по-голямата част от 18 точки изоставане, за да изравнят при 97:97 в средата на последната четвърт, а след това дори поведоха, но Денвър успя да отново да се откъсне и да затвори мача от наказателната линия. Пол Джордж вкара 25 точки за ОКС, но стрелбата му отдалеч бе едва 3 от 14. 

В последния мач от деня Ню Йорк взе втори пореден успех след 108:103 срещу Орландо. Никс губеха с 12 точки в началото на последната четвърт, но направиха знаменит обрат, като резервите им вкараха 75 точки. Новобранецът Мичъл Робинсън се отчете със 17 точки, 14 борби, 6 чадъра и 3 откраднати топки, като такава статистика преди него имаха единствено Майкъл Джордън и Дейвид Робинсън в своите първи сезон.